Gadafi silovao Soraju
Moamer el Gadafi bio surov prema ženama

Brutalno: Novi detalji o životu ubijenog libijskog vođe

Gadafi silovao Soraju

Djevojka koja je bila u pukovnikovom haremu kaže da ju je on prvi put zlostavljao toliko da je krvarila narednih 36 dana

Ubijeni libijski vođa Moamer el Gadafi, kao što je već poznato, imao je harem pun žena, koje je svakodnevno silovao i tukao, a stravična priča jedne od njih, Soraje, nedavno je izašla u javnost u knjizi francuske novinarke Anik Kožan „Gadafijev harem: Ispovijest mlade žene i zloupotreba vlasti u Libiji“. Djevojka je ispričala da je Gadafi bio odvratan, da je pio, pušio i drogirao se, a da je djevojke iz harema toliko brutalno silovao da su završavale s teškim povredama unutrašnjih organa.

Snimio je u školi

Soraju je Gadafi vidio dok je još bila u školi. Došao je u posjetu, a ona je izabrana da mu preda cvijeće. Kako sama kaže, tada je bila počastvovana time, da bi se na kraju njen život pretvorio u pakao. Gadafi je poslao svoje ljude po nju, a našli su je u salonu majke, koja je inače bila frizerka pukovnikove žene Safije. Kad su je doveli u vođin šator u Tripoliju, dali su joj tanga gaće i bijelu providnu haljinu, uradili test krvi, obrijali je i sredili i poslali u sobu kod Gadafija.

Ja sam ti tata

- Okreni se, kurvo – rekao joj je Gadafi i uhvatio za kosu kako bi ga pogledala u oči.

Rekao joj je da se ne plaši.

- Ja sam tvoj tata, tako me zoveš, zar ne? Ali ja sam i tvoj brat, a uskoro ću ti biti i ljubavnik. Biću ti sve to jer ćeš ostati ovdje i biti sa mnom zauvijek – ispričala je Soraja.

Prve noći nije imala seks s njim, ali zato treće jeste. Ona kaže da ju je tako brutalno silovao da je krvarila narednih 36 dana. Narednih godina nastavio je da je siluje i tuče, a oslobođena je u oktobru 2011, kad je Gadafi ubijen.

(KiP)