Željko Mitrović: Da sam mogao, namjestio bih da pobjedi Stanija
Željko Mitrović

Da li je Memova pobjeda strateški potez televizije ''Pink''

Željko Mitrović: Da sam mogao, namjestio bih da pobjedi Stanija

Pobjedu najprije Amara Jašarspahića u "Zvezdama Granda", a sada i Mema u "Farmi", koji je takođe iz Bosne, mnogi su okarakterisali kao strateški potez televizije "Pink" da se proširi na bosansko tržište, što Željko Mitrović osporava činjenicom da je najveći broj glasova slikar dobio upravo iz Srbije.

Mitrović demantuje spekulacije da je pobjeda Mema poslovna taktika širenja "Pinka" na bosansko tržište. Finale "Farme 4" pratilo je 2,4 miliona gledalaca samo iz Srbije, dok je u Bosni to bila ubjedljivo najledanija emisija.

"Memo je imao najlojalniju publiku i najviše glasova dobio je upravo iz Srbije! Ja mu ovom prilikom čestitam. Nema nameštanja ni u "Farmi", ni u bilo kom drugom rijalitiju", rekao je vlasnik televizije Pink dodajući:

"Ovo je najuspješnija "Farma" ikada, a tome je doprinjelo što smo je drugačije organizovali. Ono što je izdvaja od prethodnih serijala jeste što je preko 40 različitih psihologa radilo na proučavanju profila svakog učesnika".

Mitrović objašnjava da su "farmerima" na osnovu samo jedne njihove rečenice stručnjaci izvlačili neku od njihovih slabosti, pa su time vođeni pisali scenario i predviđali rasplete situacija.

"Sve je bilo predvidivo, a tome je doprinjelo ozbiljno angažovanje. Sve što se dešavalo iza kamera je prosto impresivno, više od 250 ljudi radi, a od toga 40 proučava svakog ponaosob. Učesnike smo birali pema pretpostavkama i karakteru, a ne prema popularnosti", kaže Željko i dodaje da prioritet nisu bili konfliktni ljudi.

Iako kaže da nije imao favorita, izdvaja Staniju zbog njene iskrenosti tokom čitavog rijalitija. Ipak, Meminu pobjedu pripisuje aktivnijim i vjernijim glasačima, koji su spremni da investiraju u glasanje.

"Stanija je sve vrijeme imala jaku ambiciju da iskaže to što jeste, da ne igra lik i ne bude u ulogama. Da sam mogao da namjestim, namjestio bih da ona pobjedi", otkriva Mitrović.

(Pressonline)