Vjenčali se u COVID bolnici nakon 46 godina veze
Sa vjenčanja

Vjenčali se u COVID bolnici nakon 46 godina veze

Britanci Filip (78) i Patricija (88) vjenčali su se nakon 46 godina veze u univerizitetskoj bolnici u Koventriju na odjeljenju na kojem se 88-godišnjakinja trenutno liječi od covida-19, piše Guardian.

Vjenčanje je održano pošto je zaposlena bolnice Džona Šekspir na Twitteru zatražila pomoć pri traženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovala je obredu te je uz kolege bila jedna od svjedoka.

Jedna od ljekara Guardianu ja rekla da je par planirao izreći sudbonosno ‘da’ po završetku pandemije, ali planove su izmijenili zbog pogoršanja Patricijinog zdravstvenog stanja.

Potparol Nacionalne zdravstvene službe je pojasnio: “Možda se nije radilo vjenčanju kakvo su zamišljali, ali naše se osoblje jako potrudilo da bi ceremonija postala iskustvo koje neće zaboraviti. Bolničku smo sobu ‘ukrasili’, posudili smo prstenje, doveli medicinsko osoblje za ‘djeveruše’, ali temelj svega je zapravo njihova bezvremenska ljubav. Ovo poslijepodne u našoj bolnici sigurno nećemo zaboraviti.”

“Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni zbor ni buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi.”

Svi zaposlenici bolnice poželjeli su im sreću.

Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a NHS objavio fotografije vjenčanja na Facebooku, hiljade građana čestitalo je paru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.