Rekord karijere Nikole Vučevića: Crnogorac postigao 43 poena protiv Čikaga (VIDEO)

Nikola Vučević, crnogorski košarkaš koju nastupa u NBA ligi, sa 43 poena protiv Čikaga postavio je rekord karijere. Vučević je bio najzaslužniji za trijumf svog tima nad Bulsima, rezultatom 123:119.

Centar Medžika je pored izuzetnog košgeterskog učinka (17-29 iz igre), imao čak i 19 skokova, uz četiri asistencije i jednu blokadu.

Vučević je do rekorda karijere došao tako što je pogodio dva bacanja na 2,6 sekundi do kraja meča, čime je nadmašio prethodni rekord od 41 poena 2017. godine protiv Bruklin Netsa.

Uspjeh bivšeg igrača Budućnosti umalo da bude umanjen, s obzirom na to da je Orlando „prosuo" dvocifrenu prednost koju je imao početkom četvrte četvrtine.

Na dva minuta do kraja bilo je neriješeno (112:112), ali je Čikago promašio nekoliko vezanih šuteva, što je Vučeviću donijelo priliku da na 2,6 sekundi do kraja sa oba pogođena bacanja riješi pitanje pobjednika.

Crnogorac je, inače, postao prvi igrač koji je u dresu Orlanda uspio da dođe do barem 43 poena i 19 skokova na jednoj utakmici još od Dvajta Hauarda i Šakila O'Nila.

Pored Nikole, u ekipi Medžika istakli su se Kol Entoni i Evan Furnije sa 17, odnosno 20 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Zek Lavin sa 26 poena i osam asistencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.