Radunović: Bošnjačka stranka odabrala da bude satelit DPS-u, dok su bili u vlasti imali su dobar dio kolača
Slaven Radunović

Radunović: Bošnjačka stranka odabrala da bude satelit DPS-u, dok su bili u vlasti imali su dobar dio kolača

Izjava poslanice Kenane Strujić Harbić u kojoj je pokušala da okrivi sve srpsko i pravoslavno, čak i za kišu u Crnoj Gori, zaista govori koliko je tužna agonija satelita DPS-a, ocijenio je šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Strujić Harbić, prema njegovim riječima, vrlo dobro zna da je odnos DF-a prema bošnjačkom narodu uvijek bio više nego korektan, pomiriteljski i inkluzivan. 

"Takav slučaj je bio na izborima 2016, a i 2020. godine. Bošnjačka stranka je odbila da se odrekne satelitske službe. Problem je uvijek bio kad se pomene kako služe Milu Đukanoviću više nego sopstvenom narodu za masne privilegije, a na štetu građana Crne Gore. Nije mi jasno zašto je Bošnjačka stranka uporna u želji da dokaže kako je svako kriv za zločine iz devedesetih nad Bošnjacima, osim DPS-a, koji je jedini imao veze sa takvim nečim? O tome treba da porazgovarate sa njima, ne sa nama", smatra Radunović.

Osuda svakog zločina je, dodaje, jedini ispravni put kojim se može ići, bez pogađanja sa izgubljenim nevinim životima.

"Stranka kojoj pripada gospođa Strujić Harbić je, kao i na prethodnim izborima, pozvana u novu Vladu. Loše je što BS odbija promjene, ali krivac za to nije niko iz nove većine. U Vladi Crne Gore se nalaze različite nacionalnosti. Ne može nova većina biti odgovorna za izostanak Bošnjačke stranke iz vlasti. Sama je to izabrala", istakao je Radunović.

Postavlja se pitanje, kako je rekao, zbog čega "poslanica BS nikada nije digla glas kad niko iz srpskog naroda nije mogao naći posao, dok su DPS satelitski kadrovi, pa i BS, uzimali dobar dio kolača državne administracije".

"Građani Crne Gore su svjedočili tome, zato su i kaznili bivši režim na izborima. Umjesto da gospođa Harbić Strujić shvati da tom zapaljivom retorikom samo dublje tone, zajedno sa prevaziđenom politikom Mila Đukanovića, ona pokušava vještačkim disanjem oživjeti političkog mrtvaca. Žao nam je, draga Kenana, ali sami ste izabrali stranu. Koprcanje u kučinama DPS-a, iz kojih ne želite van, ostavlja vas na vjetrometini besmisla", kazao je Radunović.

Podsjetio je kolege iz BS da je ova skupštinska većina, u kojoj DF ima dominantnu poziciju, Poslovnikom obezbijedila potpredsjedničko mjesto za predstavnika ili predstavnicu manjinskih naroda, bili ili ne bili dio vlasti.

"Za razliku od DPS-a. Ali, dobro mi smo uglavnom Srbi, od nas se to i očekuje", zaključio je Radunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.