Nesvakidašnja situacija u Bjelovaru: Ženi se zapalio automobil, stalno vozila u prvoj brzini
Foto: Mojportal

Nesvakidašnja situacija u Bjelovaru: Ženi se zapalio automobil, stalno vozila u prvoj brzini

Bjelovarski policajci utvrdili su razlog zbog kojeg se u petak oko 9:45 na parking mestu u Ulici Dimitrija Demtra u Bjelovaru zapalio "fijat punto" u vlasništvu 77-godišnjakinje.

Naime, uviđajem je utvrđeno da je do požara došlo jer je vlasnica automobil vozila u prvoj brzini, zbog čega je došlo do pregrijevanja motora.

“Nakon što je parkirala automobil i otišla, došlo je do samozapaljenja ispod poklopca motora, koji je u potpunosti izgorio. Takođe, došlo je i do pucanja prednjeg vjetrobranskog stakla”, kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj, a prenosi N1 Sarajevo.

"Nakon što pet mjeseci nisam vozila, sjela sam u automobil i krenula prema centru grada. Sjećam se da sam prebacila u prvu brzinu i krenula. Budući da sam tražila mjesto za parkiranje, vozila sam skroz polako, parkirala sam auto i otišla sam u grad. Moja kuća je svega kilometar dalje od Demetrove, gdje sam ostavila auto. Kada sam se za sat vremena vratila, policija i vatrogasci bili su u ulici. Šokirala sam se kada sam vidjela da stoje pored mog auta, koji je bio prekriven pjenom. Tada su mi ispričali da se zapalio“, priča za MojPortal 77-godišnja žena kojoj se u petak u Bjelovaru zapalio „fijat punto“ jer ga je vozila samo u prvoj brzini.

Naime, žena živi sama otkako joj je preminuo suprug, a kako ne bi neprestano nekoga molila za pomoć, automobilom se povremeno koristi kako bi došla do centra grada ili groblja u obližnjem Gudovcu.

“Iako sam položila vozački ispit još 80-ih godina, nisam uopšte vozila. Međutim, nakon suprugove smrti, muka me je natjerala na to. Ne želim stalno da molim kćerku ili unuka da me voze u radnju. Htjela sam da budem nezavisna. Polako vozim i zaista sam oprezna, ali šta se dogodilo tog petka, ja se jednostavno ne sjećam. Veoma mi je teško zbog toga”, iskrena je 77-godišnjakinja, koja se nekoliko mjeseci brinula o nepokretnom bratu. U to vrijeme nije izlazila iz kuće, a u petak joj je bila prva vožnja automobilom nakon dugo vremena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.