Epidemiološka situacija skoro 40 puta bolja u odnosu na decembar prošle godine
Borko Bajić

Bajić saoštio

Epidemiološka situacija skoro 40 puta bolja u odnosu na decembar prošle godine

"Četvrtog decembra 2020. godine u Crnoj Gori je bilo 10.531 aktivnih slučajeva korona virusa. Na današnji dan ih je 273. Skoro 40 puta je situacija sad bolja", saopštio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Bajić ističe da je prvog dana kad su stupili na dužnost, prijavljeno 535 novopozitivnih.

"Danas ih je 22. Skoro 25 puta je situacija sad bolja", naveo je on.

Takođe, prema njegovim riječima, rvog dana kad su stupili na dužnost, četrnaestodnevna kumulativna stopa zaraženih bila je preko 1.113.

"U posljednje dvije sedmice ona je 37. Danas je situacija trideset puta bolja. Time, prvi put od jula 2020. godine, stičemo uslov da postanemo dio “zelene liste” zemalja članica EU", kazao je Bajić.

Napominje da je u decembru, procenat pozitivnih rezultata bio 28.99.

"U posljednje dvije sedmice on je od 0.86 do 1.96. Opet skoro od 14 do 30 puta bolje nego tada. Time, takođe, stičemo uslov da prvi put od jula 2020. godine, postanemo dio “zelene liste” zemalja članica EU.Prvog dana kad smo stupili na dužnost, Crna Gora je imala nula vakcina i nula vakcinisanih. Od tada do danas, Crna Gora je dobila preko 300 hiljada vakcina, a za tri dana taj broj biće preko pola miliona", istakao je Bajić.

On je dodao da za razliku od pustoši i zarobljene Crne Gore koju su zatekli, Crna Gora danas živi, radi i zarađuje.

"Svakog dana dobijamo odlične signale koji bi mogli privesti kraju “robiju” na koju je naša država osuđena u julu 2020. godine kada je svijet zatvorio granice za naše državljane.Ministarstvo zdravlja nije do sada komentarisalo niti će ubuće kometarisati nesuvisle podvale motivisane razočaranjem i nesrećom jer Crna Gora, za razliku od decembra 2020. godine, danas živi radi i zarađuje", zaključio je Bajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.