Treći put u istoriji

"Ajkule" osvojile Svjetsku ligu!

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su Svjetsku ligu, treći put u istoriji, pošto su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države u Tbilisiju 9:8. Crnogorska reprezentacija je najbolja bila i u Podgorici 2009. i Budimpešti 2018. godine.

Golovima Ivovića i Spaića Crna Gora je dobila prvu četvrtinu 2:0, a moglo je da bude ubjedljivije da su "ajkule" iskoristile dva vezana napada sa igračem više,prenosi RTCG.

Amerikanci su to kaznili na startu druge četvrtine i preko Dauba i Haloka vratili stvari u egal.

Perković je pogodio za 3:2, da bi Ivović drugim golom vratio dva gola viška 4:2. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a "jenkiji" su odmah na početku nastavka zaprijetili. Daub je opet pogodio i smanji na 4:3, a onda je Kandić u narednom napadu istom igraču odbranio peterac.

Crna Gora se do sredine treće dionice mučila u napadu, kada je Banićević izborio peterac, koji je u gol pretvorio Ivović 5:3.

Petković je prvi put donio plus tri, da bi Amerikanci nakon toga reagovali i prišli na 6:5. Ivović je , međutim, četvrtim golom vratio mir uoči posljednjih osam minuta.

As Pro Reka je petim golom, drugim iz peterca, povisio na 8:5 na startu četvrte dionice. Međutim, Amerikanci se nisu predavali, pa su sa dva vezana gola (Huper i Halok) prišli na 8:7, tri minuta prije kraja.

Matković je odbio nalet "jenkija" 9:7, minut i po prije kraja i trasirao put ka pobjedi. Daub je smanjio na 9:8, ali su "ajkule" u posljednjih pola minuta sačuvale vođstvo i stigle do trofeja.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa pet, Marko Petković je postigao dva, a po gol Vladan Spaić i Dušan Matković.

U američkoj selekciji Hanes Daub je postigao tri, Ben Halok dva, a po gol Aleks Bouen, Maks Irving i Džoni Huper.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.