Zlatko Vujović

Prva mapa Crne Gore sa ucrtanim atraktivnim moto rutama

"Bajkerova mapa" - Putopisni serijal koji vas vodi u avanturu na dva točka

U četvrtak je počela produkcija putopisnog moto serijala "Bajkerova mapa", autorski projekat moto blogera Zlatka Vujovića, koji stoji iza YouTube kanala MotoristaMNE.

Ljubitelji motocikla će uskoro moći da uživaju u prvom crnogorskom serijalu namijenjenom ljubiteljima motocikala, moto tura i jedne drugačije vrste putovanja i odmora.

Produkcija putopisnog serijala od 10 epizoda nastaje tokom moto-ture koja će trajati 5 dana, obuhvatiti 5 nacionalnih parkova i predstaviti stazu od preko 700 km koja je veoma atraktivna kako za bajkere, tako i za bicikliste, kampere i sve one koji žele da uživaju u prirodnim ljepotama i aktivnom odmoru, a dolaze iz zemalja okruženja, kao i iz zemalja Zapadne i Istočne Evrope, a kojih je sve više na našim putevima. 

“Sve je počelo kao hobi, kroz uživnje u vožnju i otkrivanje nevjerovatnih predjela fascinantne ljepote, koje naša zemlja posjeduje i koje teško možete da primijetite iz automobila. U želji da te svoje utiske i otkrića podijelim sa što većim brojm ljudi, prije dvije godine, pokrenuo sam YouTube blog MotoristaMNE.Kroz taj blog i serijal koji snimamo, mi promovišemo moto kulturu kao stil života. Predstavljamo potencijalnim turistima atraktivne destinacije koje vrijedi posjetiti u Crnoj Gori, edukujemo sa ciljem unapređivanja saobraćajne kulturei najvažnije -uživamo u vožnji!”, kazao  je Zlatko Vujović, autor serijala.

Moto dvojac sa Cetinja, Zlatko Vujović i Vladimir Bastać, došao je na ideju da kreira prvu mapu sa ucrtanim rutama atraktivnim za vožnju, a koja je namijenjena motociklistima, biciklistima, kamperima i svima koji žele da uživaju u savršenoj prirodi i akrivnom odmoru. Dio produkcijskog tima ovog putopisnog serijala čine scenaristkinja Sandra Vujović i reditelj Vuk Marković.

“Za njih, koji žele da uživaju u vožnji i savršenim predjelima, želimo da kreiramo zanimljiv putopis koji otkriva sve ljpote naše zemlje, dio turističke ponude, a kao finalni cilj je publikcija posebne mape sa ucrtanim rutama koja će im olakšati putovanje. Karta će se publikovati u štampanom i elektronskom izdanju. Kako je namijenjen turistima koji dolaze sa ino tržišta, serijal će biti titlovan na njemački i engleski jezik. Pored promocije turističke ponude, jedan od najvažnih ciljeva ovog projekta je mapiranje atraktivnih staza, destinacija, kampova i biker friendly lokacija/objekata u Crnoj Gori. U putopisnoj moto turi, zadajemo sebi zadatak da, u  5 dana, obiđemo i mapiramo 5 nacionalnih parkova i prezentujemo ih kao atraktivne turističke destinacije. Prvi serijal će imati 10 epizoda u trajanju do 20 minuta.”,  kazala je producentkinja serijala, Sandra Vujović.

"Čovjek se zaljubi u motociklizam čim prvi put sjedne na motor. Osjećaj slobode i zaustavljanja u prirodi, a koji nude putovanja motorom, teško se mogu uporediti sa bilo čim drugim. Motorom se ne juri od tačaka A do tačaka B, već služi za uživanje na sporijim putevima koji nude predivne pejzaže i stvaramo nezaboravna iskustva.“, napominje jedan od autora serijala, Vladimir Bastać.

"Motociklizam je predivn hobi, ali uz njega ide i ogromna doza odgovornosti. Pored odgovornog ponašanja u saobraćaju, nophodno je imati i adekvatnu opremu koja vozače čini bezbjednim tokom vožnje. Dio naše opreme obezbijedio je Magnus Moto, a cijeli serijel je pokrenut uz njihovu podršku i podršku Turističke Organizacije Podgorice, koji su prepoznali veličinu i značaj našeg projekta za promociju ovog posebnog vida turističke ponude naše zemlje.  Nakon snimanja, očekuje nas faza postprodukcije za koju se nadamo da ćemo dobiti nophodnu podršku.“, saopštili su autori serijala "Bajkerova mapa".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.