Foto: Beta/AP

"Ajkule" izgubile od Italije, osma reprezentacija na OI

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kao osmoplasirana završila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Crnogorski vaterpolisti poraženi su u meču za sedmo mjesto, nakon slabijeg izvođenja peteraca, od Italije ukupnim rezultatom 18:17.

Utakmica je u regularnom toku završena neriješeno 14:14.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa šest, po dva gola postigli su Draško Brguljan i Aleksa Ukropina, a po jedan Miroslav Perković, Marko Petković, Vlado Popadić i Vladan Spaić.

U italijanskoj selekciji istakli su se Alesandro Veloto sa pet i Frančesko Di Fulvio sa četiri pogotka.

U penal seriji precizni su bili Ivović, Dušan Matković i Uroš Čučković, Stefan Vidovi je promašio peterac, dok je Miroslav Petković pogodio prečku.

Precizni za Italiju bili su Pjetro Filjoli, Vićenco Rencuto, Nikolas Prešuti i Frančesko Di Fulvio, dok je crnogorski golman odbranio peterac Mateu Aikardiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.