Savjeti za jesenju njegu kose: Kako da frizura opstane na kiši
Ilustracija

Savjeti za jesenju njegu kose: Kako da frizura opstane na kiši

Sada kada se ljeto približava kraju i kada su dani sve češće kišoviti i tmurni vrijeme je da promijenite rutinu njege kose. Kiša je ženama najveći neprijatelj, kada je stilizovanje kose u pitanju.

Svaki trud da kosu savršeno isfenirate je uzaludan, jer će vlaga pokvariti frizuru, a vjetar je umrsiti. Međutim nije samo frizura problem, već se i cjelokupna njega kose mijenja, a u toku hladnih dana joj je zaista potrebna kako ne bi izgubila sjaj.

"Promjene godišnjih doba uzrokuju gubitak kose i čine da ona postane suva i da izgubi sjaj i volumen, pa bi trebalo poraditi i na pravilnoj njezi", kaže za Telergaf profesionalni frizer Biljana Lazić.

Pravilna jesenja njega kose

"Hladno vrijeme, niske temperature koje dugo traju mogu da utiču na izgled i sjaj kose", napominje Lazićeva.

Ona dodaje da je potrebno pred kraj ljeta posjetiti frizerski salon i sve ispucale krajeve koji su se oštetili zbog izlaganja suncu, slanoj i hlorisanoj vodi ošišati kako bi njega imala pravi efekat i napominje da se proizvodi za njegu kose u toku jeseni razlikuju od onih koje ste koristili ljeti.

"Proizvode sa pojačanom zaštitom od UV zračenja slobodno možete da odložite. Prioritet u toku jeseni je hidratacija i regeneracija", ističe ona.

Frizerka naglašava da kosu ne bi trebalo prati više od 3 puta nedjeljno, a da bi šamponi trebalo da budu bez parabena i sulfata koji neće ošteti kosu.

"Kada je riječ o regeneratorima, birajte one bez silikona, jer oni samo površinski štite kosu. Bilo bi poželjeno da koristite regenerator koji sadrži hijaluronsku kiselinu i na taj način obezbijedite kosi sve što joj je potrebno", objašnjava Biljana.

Frizure za kišne dane

Postoji nekoliko praktičnih savjeta i kućnih trikova, uz pomoć kojih možete da zaštite kosu od spoljašnjih uticaja i na taj način spriječite da vam vjetar i kiša unište frizuru.

"Najbolji izbor za kišne dane su talasi i lokne, jer dopuštaju vlasima da prirodno padaju. Savjetujem da frizuru ne prskate lakom za kosu, jer je na taj način samo oštećujete", ističe ova frizerka.

Kako ona kaže, nije ni savršeno rješenje da žene sa ravnom kosom svakodnevno uvijaju istu, pa predlaže da prije feniranja na vlasi poprskate sprej za zaštitu kose od vlage, koji dlaku oblaže tankim zaštitnim slojem.

"Naravno, kosu uvijek možete da uvijete bez izvora toplote, uz pomoć viklera ili pamučnih krpica. Pored lokni, savršeno rješenje su i pletenice i punđe, koje takođe možete sami da napravite", zaključila je Lazićeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.