Instagram će od korisnika zahtijevati da pruže dokaz o datumu rođenja
Ilustracija

Instagram će od korisnika zahtijevati da pruže dokaz o datumu rođenja

Aplikacija „Instagram“ ubuduće će od korisnika zahtijevati da pruže dokaz o datumu rođenja. Riječ je o naporima kompanije koja posluje u okviru grupe „Fejsbuk“ da stvore bezbjedniju klimu za mlade ljude u digitalnom prostoru.

Instagram je istražio uvođenje verzije svoje aplikacije za djecu mlađu od 13 godina, što je navelo pravnike da odvrate „Fejsbuk“ od sprovođenja tih planova, javlja Rojters,prenosi RTS.

Glavni argument pravnih stručnjaka je činjenica da kompanija za društvene medije „ima potvrđenu istoriju neuspjeha u zaštiti djece na svojim platformama“.

Instagram u blogu objavljenom danas navodi da će koristiti podatke o rođendanu korisnika da bi „osigurao pružanje pravih iskustva pravoj starosnoj grupi“.

Prošlog mjeseca, kompanija je najavila da će nalozi za korisnike mlađe od 16 godina biti automatski privatni pri pridruživanju platformi.

Sada navode da će se od korisnika tražiti datum rođenja pri otvaranju naloga na Instagramu, te da će aplikacija, u slučaju da korisnik ne unese rođendan, prikazivati obavještenja o obaveznom unosu.

U jednom trenutku korisnici će morati da unesu datum rođenja da bi nastavili sa upotrebom aplikacije, navodi se u blogu.

Ove promjene će uticati samo na korisnike Instagrama koji prethodno nisu unijeli ovaj podatak.

U blogu kompanije navodi se da su svjesni da bi neki korisnici mogli da unesu lažni datum rođenja i otkrili da razvijaju novu tehnologiju za rješavanje takvih izazova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.