Severina nakon godina tuge ponovo može viđati sina: Znam da nije gotovo, ali znam i da dijete dolazi kući makar pola vremena

Severina nakon godina tuge ponovo može viđati sina: Znam da nije gotovo, ali znam i da dijete dolazi kući makar pola vremena

Advokat pjevačice Severine Vučković, Mate Matić, potvrdio je za N1 da je sud u Splitu donio odluku o vraćanju Severininog sina njoj kao staratelja.

“Županijski sud u Splitu odlučio je vratiti dijete Severini. Odluka je da će imati zajedničko skrbništvo nad djetetom, odnosno da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem. Vidjećemo hoće li se roditelji uspjeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje”, rekao je za Matić za N1 dodajući da na ovu odluku nema žalbe.

“Ali naknadno ćemo se boriti da Severina dobije puno starateljstvo nad djetetom. Čim je odluka da roditelji jednako vrijeme provode s djetetom smatra se da je dijete vraćeno majci. Mislimo da smo sada dobili ono što je bilo moguće i to je jako dobra vijest”, rekao je Matić.

Severina je ovu vijest dala naslutiti na koncertu u Luštici gdje je prije izvođenja pjesme “Rođeno moje” okupljenima kazala “vratilo se dite doma”.

Dječak je zadnjih 20 mjeseci živio sa svojim ocem, srpskim preduzetnikom Milanom Popovićem.

O svemu se sada oglasila i Severina koja je prokomentarisala presudu Županijskog suda u Splitu.

"Presuda govori o tome da nikada nije postojao razlog da mi se oduzima dijete. Mreža uhodanih pojedinaca priuštila mi je 20 mjeseci tuge i 8 godina sudskog pakla. Znam da nije gotovo, ali znam i da dijete dolazi kući makar na pola vremena. Bitka je dobijena i hvala svima koji su uz mene, koji su vjerovali u sistem i poštenje", stoji u Severininoj izjavi koju je poslao njen PR tim.

Severina i Milan su se nedavno pojavili na Županijskom sudu u Splitu, na ročištu u kojem se odlučivalo o starateljstvu nad njihovim zajedničkim sinom. Popović nije davao izjave, a Severina je bila izjavila kako se nada da će sina viđati češće.

"Jako sam tužna. 20 mjeseci moje dijete je bez majke i ja sam bez djeteta pod jako neobičnim okolnostima, ali vjerujem u pravdu i nadam se da će biti sve u redu", rekla je tada za Dnevnik Nove TV.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.