Fejsbuk mijenja ime – uskoro će se zvati Meta
Ilustracija

Fejsbuk mijenja ime – uskoro će se zvati Meta

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg objavio je u četvrtak da će ta kompanija promijeniti ime u "Meta". Ovim društvena mreža Fejsbuk prestaje da bude glavni brend kompanije, piše CNN biznis.

Promjena imena bi mogao biti pokušaj da se popravi reputacija Fejsbuka, poljuljana nizom problema – od širenja dezinformacija na platformi, neuspjeha u moderiranju komentara i otkrića o negativnom uticaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje pojedinih korisnika, piše CNN.

Zakerberg je najavio promjenu tokom kompanijskog sastanka u virtuelnoj realnosti.

"Fejsbuk je jedan od najviše korišćenih proizvoda u istoriji. To je prepoznatljiv brend društvenog medija, ali sve manje obuhvata ono što mi radimo“, rekao je Zakerberg.

Dodao je da će "metauniverzum“ biti "sledeća granica, kao što je društveno umrežavanje bila granica kada smo počinjali“.

Nagovijestio je niz novih društvenih, igračkih i radnik koncepta za "metauniverzum“.

Fejsbuk je prikazao seriju video snimaka koji pokazuju viziju te kompanije o "metauniverzumu“, poput mogućnosti da korisnik pošalje svoju hologramsku sliku prijtatelju koji je na koncertu u stvarnom životu, sjedenje za virtuelnim stolovima i igranje igara sa prijateljima.

"Vaši uređaji neće više biti fokus vaše pažnje. Videćemo mnoge od ovih tehnologija u narednih pet do 10 godina. Mnogo toga će biti mejnstrim i mnogi od nas će stvarati i naseljavati svetove koji su jednako detaljni i ubjedljivi kao i ovaj naš, svakog dana“, rekao je Zakerberg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.