Preminuo pjevač Marinko Rokvić

Preminuo pjevač Marinko Rokvić

Pjevač Marinko Rokvić preminuo je u 68. godini. Pjevač je nedavno smješten u Klinički centar, a njegovo stanje proteklih dana je bilo kritično, javlja RTS.

Rođen je 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. 

Po završetku osnovne škole došao je u Beograd, u želji da upiše muzičku školu. Međutim, sva mjesta su bila popunjena, osim na odsjeku za klarinet, ali se Marinko ipak odlučio za elektrotehničku školu i učlanio se u kulturno-umjetničko društvo „Nikola Tesla“ u kom je pjevao.

Prvu ploču snimio je 1974. godine. Tri godine kasnije na festivalu Ilidža stekao je popularnost sa pjesmom Momak veseljak, a naredne je izveo jedan od hitova koji će mu obelježiti karijeru – Zanela me svetla velikoga grada.

Ubrzo su došli i hitovi Snegovi beli opet veju i Da volim drugu ne mogu, koja je dostigla tiraž od 600.000 primjeraka.

Rokvić je tokom višedecenijske karijere otpjevao veliki broj pesama, objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pjevača narodne muzike.

Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Polomio vetar grane, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj, samo su neki od velikih hitova koje je Rokvić otpjevao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.