Ferstapen srušio Hamiltona u posljednjem krugu: "Ludo je bilo, moj tim je zaslužio sve ovo"(VIDEO)

Maks Ferstapen, poslije velike drame je osvojio šampionsku titulu u šampionatu Formule 1.

Ferstapen je u odlučujućoj utrci u Abu Dhabiju danas slavio i na taj način u posljednjoj utrci stigao do svoje prve titule u Formuli 1.

On je u posljednjem krugu prestigao vodećeg Hamiltona i srušio ga sa trona.

Ovo je deseti trijumf ove sezone za Ferstapena, koji je stigao  do titule sa osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Hamiltonom i prekinuo je dominaciju Britanca od četiri uzastopne titule.

Novi šampion Formule 1 Maks Ferstapen oduševljen je epilogom trke u Abu Dabiju.

Vozač Red Bula je, u kontroverznoj trci za Veliku nagradu UAE, koju je odlučio posljednji krug, opisao "ludom".

Suze su tekle niz lice Holanđanina dok je davao izjavu odmah po završetku trke.

"Ovo je nevjerovatno. Borio sam se... Ludo je bilo, ne znam šta da kažem. Moj tim je zaslužio sve ovo, uživam sa njima", rekao je Ferstapen.

Ferstapen je priznao da je imao sreće, kao i da se nada da će što duže ostati u istom timu.

"Nadam se da možemo 10, 15 godina da radimo ove stvari. Da ostanem do kraja karijere. Volim ih, isto kao i oni mene", u superlativima je govorio Ferstapen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.