Stalno vozio pijan i bez vozačke, policija mu trajno oduzela automobil

Stalno vozio pijan i bez vozačke, policija mu trajno oduzela automobil

Opštinski sud u Bjelovaru je višestrukom prekršitelju, koji je stalno vozio pijan i bez vozačke dozvole, trajno oduzeo automobil BMW i dao ga na korišćenje hrvatskoj policiji.

Višestrukom prekršitelju saobraćajnih propisa u Hrvatskoj su trajno oduzeli automobil.

Opštinski sud u Bjelovaru je pravosnažnom presudom vozaču (43) iz tog grada trajno oduzeo privatni automobil marke BMW i predao ga Ministarstvu unutrašnjih poslova na korišćenje, piše Automania.hr a prenosi B92.

Kažnjenom vozaču je u poslednjih nekoliko godina zbog vožnje u pijanom stanju više puta izrečena novčana kazna, kao i zabrana upravljanja vozilom.

Najnoviji prekršaj napravio je 3. oktobra 2021. godine u Bjelovaru kada je u kontroli saobraćaja zatečen da upravlja navedenim vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Osim toga, utvrđeno je da je bahati vozač bio pijan i da je imao 1,91 promil alkohola u krvi.

Pri tom, navedeno vozilo nije bilo registrovani i osigurano.

Za prethodne prekršaje dobio je novčanu kaznu 17.500 kuna (oko 2.326 eura), te još jednu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine.

U poslednje dvije godine zbog vožnje pod uticajem alkohola dobijao je novčane kazne u visini od 5.000 do 31.000 kuna (665 do 4.120 eura) uz zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci do jedne godine.

Kako ovakve kazne nisu uticale na okrivljenog da ne ponovi prekršaj, trajno mu je oduzet automobil kao jedina zakonska mogućnost da se odvrati od činjenja najtežih saobraćajnih prekršaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.