Vučinić zlatna na internacionalnom takmičenju
Slađana Vučinić

Vučinić zlatna na internacionalnom takmičenju

Takmičarka Kendo kluba Budućnost Slađana Vučinić je na internacionalnom takmičenju „Trofej Beograda 2021“ koji je održan u nedjelju 26.decembra osvojila zlatnu medalju u individualnoj ženskoj seniorskoj konkurenciji.

"Ona je najperspektivnija takmičarka Kendo kluba Budućnost kao i Saveza, a to je i dokazala osvajanjem srebrne medalje u seniorkama na Balkanskom prvenstvu u septembru, kao i zlatnom medaljom na šampionatu Crne Gore održanim u novembru. Na takmičenju u Beogradu su učestvovali naši muški seniori, od kojih je najbolje plasiran Andrija Vučinić koji je poražen u ¼ finalu u borbi za medalju", saopšteno je iz Kendo Saveza.

Kendo je vještina japanskog mačevanja koja bazira svoje pokrete na principima upotrebe japanskom mača tj. katane.

Danas je to sport koji kao rekvizit koristi bambusov mač u veoma egzotičnu zaštitnu opremu kao oklop koji u mnogome podsjeća na samurajske ratne oklope.

"Kendo u Crnoj Gori postoji već više od 20 godina, i za to vrijeme su naši takmičari ostvarili značajne rezultate na međunarodnoj sceni. Ističemo da je naša reprezentacija bila više puta prvak Balkana, a medalje sa Balkanskog prvenstva su redovne kako ekipno tako i pojedinačno. Kendo klub Budućnost je osvajač medalja sa raznih Evropskih kupova. Kendo savez trenutno broji 5 klubova. Od toga 2 u Podgorici, po 1 u Bijelom Polju, Nikšići i Baru", saopšteno je iz Kendo Saveza.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.