Preminuo nekadašnji član čuvenih „Rokera s Moravu“

Preminuo nekadašnji član čuvenih „Rokera s Moravu“

Nekadašnji član čuvenog sastava "Rokeri s Moravu", Branislav Anđelović Bane, preminuo je u 76. godini života.

„Danas rano ujutru smo izgubili mog oca Baneta, muzičku legendu Balkana“, napisala je na Fejsbuku njegova ćerka, prenosi Nova.rs.

„On je imao operaciju kuka, međutim, zarazio se koronom, a komplikacije su veoma brzo dovele do smrti. Bane će biti u sjećanju miliona obožavalaca, kroz nekoliko generacija, koje su sve uživale u skečevima Rokera s Moravu i rok-folk parodija po kojima su bili dobro poznati. Tata, nadam se da počivaš u miru i da si na boljem mjestu“, pojasnila je ona.

Poznat javnosti kao Bane Ćora, Branislav Anđelović Bane bio je pjevač i jedan od osnivača i prvobitnih članova legendarne grupe „Rokeri s Moravu“, koju je napustio 1988. godine, posle 11 godina.

Rođen je 1946. godine i dugo se bavio muzikom - uglavnom džezom i bluzom - ali ga slava, kažu mnogi, nije zanimala. Bane je živio je u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.