Automobil koji se najčešće krade
ilustracija

Automobil koji se najčešće krade

Kompanija za obradu podataka carVertical objavila je godišnji izveštaj sa statističkim podacima za automobilsku zajednicu.

Najčešće oštećeni autombili

Biti vozač BMW-a u istočnoj Evropi nije baš laskava titula. Gotovo da se podrazumeva da ovi vozači prave štetu na putu. Ako pogledamo podatke do kojih je došao carVertical, nisu u krivu oni koji misle ovako.

Vozila marke BMW najčešći su učesnici saobraćajnih nesreća, a ovo vozilo je i na vrhu liste automobila s oštećenjima. Čak 47,77 odsto BMW-a na tržištu je oštećeno.

Svi izveštaji o štetama nastalim u saobraćaju u prošloj godini dosezali su cifru veću od 3,2 milijarde eura.

Automobil koji se najčešće krade

Vlasnici Škoda trebalo bi dobro da brinu o svojim automobilima. Vjerovatnost krađe Oktavie je 3,75 puta veća od krađe BMW-a serije 3.

Od 672 krađe vozila koje su ušle u statistiku za prošlu godinu, čak 38 puta u pitanju je bila Škoda Octavia.

Omiljeni automobili

Prema podacima iz izveštaja, BMW, Volkswagen i Audi su najpopularniji proizvođači automobila. Ove tri marke zajedno čine 13 odsto svih automobila proverenih putem platforme.

BMW serije 3 favorit je među kupcima, a na njega se odnosi oko 5 odsto svih izveštaja carVerticala. VW Passat i Audi A4 slede ga u stopu.

Ostali popularni modeli automobila na ovoj listi su BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Mercedes-Benz C klase, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.