SAD: Fajzer traži odobrenje vakcine protiv korone za djecu mlađu od pet godina
Ilustracija

SAD: Fajzer traži odobrenje vakcine protiv korone za djecu mlađu od pet godina

Kompanija Fajzer (Pfizer) je zatražila od vlasti SAD da odobre izuzetno niske doze vakcine protiv koronavirusa za djecu mlađu od pet godina, potencijalno otvarajući put vakcinaciji najmladjih već u martu.

U SAD je trenutno 19 miliona djece mlađe od pet godina jedina grupa koja još uvijek ne ispunjava uslove za vakcinaciju protiv korona virusa.

Mnogi roditelji se zalažu za proširenje vakcinacije na ovu grupu pogotovo u vrijeme kada je zbog talasa omikron soja virusa rekordan broj djece u bolnicama.

Ako FDA prihvati zahtjev Fajzera, vakcine, koje sadrže desetinu doze za odrasle, mogu primati djeca mladja od šest mjeseci.

FDA je danas saopštila da će sredinom februara sazvati panel nezavisnih istraživača i ljekara koji bi pomogli u pregledu podataka kompanije Fajzer.

Do konačne odluke FDA moglo bi doći u roku od mjesec dana, nakon čega se čeka odobrenje Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.