Humanitarni koncert za djecu Džoliće koji su ostali za kratko vrijeme bez roditelja

Humanitarni koncert za djecu Džoliće koji su ostali za kratko vrijeme bez roditelja

Nevolja djece koja su za kratko vrijeme izgubila majku Danijelu i oca Bojana Džolića, ujedinila je Barane u akciji prikupljanja pomoći. Sve je počelo od NVU “Žene Bara”, a nakon direktora “Mornara Barskog zlata”, Đorđija Pavićevića i SEUŠ, na istom zadatku biće i barski muzičari. I to u utorak, 15. februara, u Domu kulture, na humanitarnom koncertu.

Milana Sjekloće muzičar je jedan od organizatora koncerta kazao je za Radio Bar da nije bilo teško okupiti muzičare oko istog cilja- pomoći djeci bez roditelja.

“Čim sam, preko prijatelja Harisa Babajića, saznao za nesreću ove porodice, na pamet mi je pala organizacija  koncerta. Zahvaljujući Viber grupi koju je formirao Momčilo Zeković i koja funkcioniše ponajviše zbog snimanja spota za pjesmu “Barsko sunce”, lako sam stupio u kontakt i još lakše ‘nagovorio’ kolege da krenemo u ostvarenje humanog cilja. Uz dogovor sa direktorom Kulturnog centra, Erolom Marunovićem, obezbijedili smo i lokaciju, a to je nova, moderna, bioskopska sala, opremljena najsavremenijim uređajima, tako da o tehničkim detaljima ne treba da brinemo”, siguran je Sjekloća.

Oni koji odluče da dođu na koncert, kupovinom ulaznice doniraju pet eura djeci Džolić.

“Smatram da je to sasvim korektna cifra. Lišite sebe jednog ili dva odlaska u neki od barskih kafe-barova, pođite u utorak na koncert i izdvojite prilog koji će biti više nego značajan djeci koja, nažalost, prolaze kroz mučnu situaciju- bolest i smrt, najprije majke, a onda i oca. To je nenadoknadiv gubitak, ali možemo da pokušamo da im ublažimo nedaće kroz koje prolaze”, poručuje Milan Sjekloća, dodajući da očekuje da će se veliki broj Barana pojaviti na ovom koncertu i po ko zna koji put pokazati veliko srce.

U holu Doma kulture, tokom trajanja koncerta, biće postavljena i kutija za ekstra dobrovoljne priloge, dok će na digitalnom ekranu biti istaknut i broj žiro-računa Miloša Šoškića, ujaka i staratelja malih Džolića.

Radio Bar

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.