Stoltenberg osudio Putinovo priznanje Luganska i Donjecka: Moskva da prestane da podstiče sukobe
Jens Stoltenberg

Stoltenberg osudio Putinovo priznanje Luganska i Donjecka: Moskva da prestane da podstiče sukobe

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je rusko priznanje Luganska i Donjecka u Ukrajini.

Podsjetimo, predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je večeras da je potpisao odluku o priznanju nezavisnosti paradržava na području Ukrajine – Lugansk narodna republika i Donjeck narodna republika.

“To narušava napore za rješavanje sukoba i krši sporazume iz Minska. NATO podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Pozivamo Moskvu da prestane da podstiče sukobe i izabere diplomatiju”, naveo je Stoltenberg na Tviteru.

Generalni sekretar navodi da NATO podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica.

“Saveznici podstiču Rusiju, najsnažnijim mogućim riječima, da izabere put diplomatije i da odmah preokrene svoje masovno gomilanje vojske u Ukrajini i oko nje i povuče svoje snage iz Ukrajine u skladu sa svojim međunarodnim obavezama”, rekao je Stoltenberg.

Takođe, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel ocijenili su da je rusko priznanje nezavisnosti ukrajinskih regija Luganjsk i Donjeck „očigledno kršenje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta Ukrajine i sporazuma iz Minska“.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

22. 02. 2022 - 06:52

On bi da Moskva prestane da sprecava, najvecu teroristicku organizaciju na svetu da porobljava, ubija i pljacka. Ideja koja moze da egzistira, samo u glavama velikih i teskih U M O B O L N I K A !!!
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.