Mađarska šokirala Crnu Goru u Podgorici
Izvor: fiba.basketbal

Mađarska šokirala Crnu Goru u Podgorici

Košarkaši Mađarske uspjeli su da se revanširaju selekciji Crne Gore za poraz u Debrecinu. Poslije bolje igre u većem dijelu meča, Mađari su u Podgorici slavili sa 88:84. U drugom meču grupe, Francuske je pobijedila Portugaliju sa 69:56, pa sada Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, a Portugalija 0-4.

Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su David Vojvoda sa 24, Zoltan Perl sa 20, Benedek Varadi sa 13 i Rosko Alen sa 11 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs sa 22, Vladimir Mihailović sa 18, Nemanja Radović sa 16 i Dino Radončić sa 12 poena.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, nisu bili na nivou na kojem su bili prije nekoliko dana, kada su u Debrecinu slavili sa 83:67. Stepen agresivnosti u odbrani nije bio na željenom nivou, pa je Mađarska lako stizala do poena. S druge strane, Crna Gora je imala 11 izgubljenih lopti, uz sedam promašenih slobodnih bacanja, pa je Mađarska na poluvremenu vodila sa 40:35.

Prevagu na tasu Mađara, donijeli su David Vojvoda sa 11, odnosno Majkl Hopkins, Zoltan Perl i Rosko Alen sa po šest poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs i Vladimir Mihailović sa devet, odnosno Nemanja Radović sa sedam poena.

U nastavku meča, Mađarska je u režiji sjajnog Davida Vojvode uspjela da pobjegne na 54:44 sredinom treće dionice. Crna Gora se tek u tom momentu probudila. Odbrana je dobila željenu čvrstinu, pronalažena su produktivna rješenja u napadu, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 59:59.

Na nešto više od tri minuta prije kraja Mađarska je vodila sa 78:68, nakon dvije trojke i nekoliko laganih poena pod samim košem. Crnoj Gori je trebalo malo sportsko čudo. Izabranici Boška Radovića su stigli do 79:83, Nemanja Radović je promašio zicer. Stigla je Crna Gora do 84:86 na pet sekundi prije kraja, Zoltan Perl je mirno pogodio dva slobodna bacanja za 88:84.

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. Crnu Goru očekuju dueli sa selekcijama Francuske i Portugalije, a sa istim rivalima, snage će odmjeriti i Mađarska.

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugalija, u glavnoj rundi kvalifikacija ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Češka, a svi bodovi iz prve faze se pronose u glavnu rundu kvalifikacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.