Ilustracija

Žene, šta je najgore i kada će biti bolje

"Istuci ženu svakako. Ako ti ne znaš zašto je tučeš, ona zna sigurno - kažu u mom kraju. Ali to nije najgore!..."

Kad se jedna djevojka udala za čovjeka kojeg voli, on je nju tukao " Istuci ženu svakako. Ako ti ne znaš zašto je tučeš, ona zna sigurno", kažu u mom kraju. Ali to nije najgore, konstatuje u svojoj objavi spisateljica i dugogodišnja novinarka Brankica Damjanović povodom Međunarodnog dana žena.

"Kad se jednom čovjeku rodila (još jedna)kćer, njen muž nije htio da sa njom govori mjesec dana. Krivio je nju. Ali to je najgore", podijelila je još jedan primjer diskriminacije žena kojima smo nažalost svi svjedočili.

Međutim, konstatuje, popravljaju se stvari, jer "sve je više žena koje shvataju koliko vrijede" i to nije najbolje...

Bolje će nam biti kad njega duha postane jednako važna kao i njega tijela - poručuje Damjanović sa porukom

"Volim što sam žena. Volim muškarce jer sam žena", zaključuje.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.