Partizan slomio otpor Budućnosti, nakon osam godina osvojio
Foto: KK Budućnost Voli

Partizan slomio otpor Budućnosti, nakon osam godina osvojio "Moraču"

Košarkaši Partizana uspjeli su posle velike borbe, neizvjesne završnice, zahvaljujući odličnoj odbrani, lošoj realizaciji ekipe Budućnosti, da stignu do dragocjene pobjede u Podgorici – 80:72. Partizan je praktično obezbijedio drugo mjesto sa skorom 18-3, a može da se nada i pol poziciji, dok je Budućnost sa skorom 14-5 ostala na koti tri.

Najefikasniji u sastavu Partizana, bili su Jam Madar sa 14, Aleksa Avramović sa 13, Kevin Panter sa 12, Zek Ledej sa 12, Balša Koprivica sa 10 poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kendrik Peri sa 16, Džastin Kobs sa 16, Vili Rid sa 10 i Marko Jagodić Kuridža sa devet poena.

Granitne odbrane su obilježile početak meča. Budućnost pet minuta nije uspjela da stigne do poena iz igre, a Partizan je posle posle poena Kevina Pantera (3+1), Alena Smailagića i Radeta Zagorca (2+1), vodio sa 13:1. Aleksandar Džikić je bio primoran da zatraži minut odmora.

Podgoričani nisu uspijevali da ubace loptu kroz obruč, a na nešto više od tri minuta prije kraja prve deonice, Marko Jagodić Kuridža je pogodio trojku za 4:15. Partizan je pobjegao na 22:6, a Budućnost nastojala da smanji deficit do kraja prvog kvartala. U režiji Kendrika Perija, Podgoričani su stigli do 13:24.

Tokom drugog kvartala, Podgoričani su zahvaljujući odbrani i Periju stigli do 17:24, a Željko Obradović je morao da zatraži minut odmora. Velika borba je nastavljena, Budućnost je i dalje imala velikih problema sa realizacijom, a Partizan je ljubomorno čuvao kapital, sve do same završnice, kada su Podgoričani serijom 9:0, stigli do 37:41.

Najefikasniji u sastavu Partizana, bili su Kevin Panter sa osam, Jam Madar sa sedam i Balša Koprivica sa šest poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kendrik Peri sa 11, Džastin Kobs sa 10 i Marko Jagodić Kuridža sa pet poena.

U nastavku meča, izabranici Aleksandra Džikića su uspjeli da stignu do prednosti – 42:41. Atmosfera u dvorani je dostigla tačku kulminacije. Podgoričani su imali ogroman vjetar u leđa, igrali su sa mnogo više energije i agresivnosti, ali je istom mjerom odgovarao i Partizan. Nakon velike borbe za svaku loptu, za svaki pedalj terena, uoči posljednje dionice, Partizan je posle bolje igre u samoj završnici, vodio sa 58:51.

Budućnost se nije predavala, nastojala je da stigne do egala i preokreta. Posle dva minuta igre u završnoj deonici, Podoričani su stigli do 57:58. Partizan je nastojao da odbije nalet šampiona Crne Gore, a posle trojke Petra Popovića, utakmica je krenula iz početka – 60:60.

Partizan je pobjegao na 68:62, Budućnost smanjila na 66:68, a Vili Rid promašio dva slobodna bacanja za novo izjednačenje. Bilo je jasno da slijedi triler završnica i da će nijanse odlučiti pitanje pojbednika u sjajnom derbiju.

Kevin Panter je pogodio za 71:66, na dva minuta prije kraja. Vili Rid je bio polovičan sa linije penala, a Zek Ledej pogodio za 73:67. Vili Rid je promašio zicer, Jam Madar je pomenutu greško kaznio trojkom iz otvorene pozicije i pitanje pobjednika je riješeno.

U narednom kolu ABA lige, Partizan će ugostiti Igokeu, a Budućnost odmjeriti snage sa ekipom SC Derbija. U međuvremenu, izabranike Željka Obradovića i Aleksandra Džikića očekuju iskušenja u Evrokupu. Partizan u Beogradu igra protiv francuskog Metropolitena, a Budućnost u Podgorici, protiv grčkog Promiteasa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.