Marija Vuković preskočila 195 centimetara, četvrta na svijetu
Foto: Reuters

Marija Vuković preskočila 195 centimetara, četvrta na svijetu

Marija Vuković zauzela je četvrto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Preskočila je 195 centimetara, jedan manje od njenog najboljeg rezultata u karijeri, stala na visini 198, preko koje su letjele Australijanka Eleonor Paterson, Ukrajinka Jaroslava Mahučik i i Kazahstanka Nadežda Dubovickaja.

Takmičenje nije počela na dobar način, rušila je u prvom pokušaju na početnoj visini od 184 centimetra, ali je takav start nije omeo.

Bila je sigurna na 187, iz drugog puta je preskočila 192 i već u tom momentu bila među sedam najboljih na svijetu.

A kada je na briljantan način letjela preko 195 bilo je jasno da će plasman biti još bolji, te da ulazi u krug kandidatkinja za medalju, među četiri najbolje na svijetu!

Tu visinu, takođe iz prvog pokušaja, preskočile su još samo Paterson, Mahučki i Dubovickaja.

Međutim, da bi osvojila medalju morala je da ostvari skok karijere - 198 centimetara, jer je imala veći broj pokušaja od konkurentkinja, koje su, takođe, u karijeri imale bolje rezultate od nje (Mahučik 204, Dubovickaja 200, Paterson 199, Vuković 197).

Mahučik je odmah letjela preko 198, ali je Dubovickaja uzvratila, a Paterson je savladala iz drugog pokušaja.

Marija nije mogla preko te visine, ostala je na 195 i na sjajnom četvrtom mjestu na svijetu.

Vijesti 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.