Težak udes Mika Šumahera, bolid se raspao na djelove

Mik Šumaher, sin legende Formule 1 Mihaela doživio je težak udes tokom kvaliikacija za Veliku nagradu Saudijske Arabije u Džedi.

On je tokom drugog kvalifikacionog djela u jednom trenutku izgubio kontrolu nad svojim bolidom koji se pri punoj brzini zakucao u zaštitnu ogradu.

Bolid se od siline udaraca raspao na djelove i odmah su prekinute kvalifikacije.

Medicinski tim je odvezao Šumahera sa staze, a prema poslednjim informacijama, svjestan je i komunicira sa doktorima, prenosi Nova.

Prije njega je tokom treninga izlijetanje i udarac u zaštitnu ogradu imao i Nikolas Latifi koji je ostao upaćen i po udesu u poslednjoj trci prošle sezone kada je zbog udesa omogućio Ferstapenu da osvoji titulu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.