Nije se kupao 68 godina, evo i zašto

Amu Hadži, 88-godišnji Iranac, nezvanično je najprljaviji čovjek na svijetu jer se nije kupao 68 godina. Razlog za to je – njegov strah od vode, ali i ljubavni jadi.

Hadži vjeruje da će se razboljeti ako se okupa i zbog tog uvjerenja on se nije kupao skoro sedam decenija.

Ono što većini svijeta djeluje nezamislivo njemu je svakodnevica – živi u iranskoj pustinji i hrani se mjesom uginulih životinja. Zato kažu neki da bi bio zvijezda emisije o preživljavanju sa čuvenim Berom Grilsom.

S druge strane, on gleda da iole brine o zdravlju, pa pije dosta vode – čak oko pet litara dnevno. Doduše, iz zarđale konzerve.

Voli i da puši, s tim što, kad mu nestane cigareta koje mu neko udijeli, iz lule udiše suvu kravlju balegu.

Hadži nema dom, već luta u blizini izolovanog sela Dezga u južnoj iranskoj provinciji Fars i živi u rupama napravljenim u pustinji izvan sela. Iako su mu seljani sagradili kolibu, on je odlučio da tu ne živi, samo se povremeno po potrebi sakrije u nju.

A zašto Amu živi tako, šta ga je nateralo na život bez osnovnih higijenskih uslova, skoro bez ikakvog dodira sa civilizacijom?

Meštani veruju da je slomljeno srce razlog što je Amu Hadži izabrao takav način života. On je navodno doživeo ljubavni brodolom u mladosti, te od tuge završio kako je završio.

Međutim, on još uvek nije odustao i želi da pronađe ljubav, pišu na sajtu BusinessToday.In a prenosi Nova.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.