Peres pobijedio u trci za Veliku nagradu Monaka

Peres pobijedio u trci za Veliku nagradu Monaka

Vozač Red Bula Serhio Peres pobjednik je današnje trke za Veliku nagradu Monaka u šampionatu Formule 1.

Meksikanac je upisao treću pobjedu u karijeri, a zanimljivo da je poslednji trijumf ostvario takođe na uličnoj trci u Azerbejdžanu prošle godine.

Drugo mjesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc, dok je treći završio aktuelni svjetski šampion i član Red Bula Maks Verstapen.

Monačanin Šarl Lekler (Ferari) je trku završio na četvrtom mjestu, peta pozicija je pripala vozaču Mercedesa Džordžu Raselu, dok je šesti kroz cilj prošao Lando Noris iz Meklarena, koji je došao do dodatnog boda za najbrži krug u trci.

Bodove su osvojili i Fernando Alonso (Alpin), Luis Hamilton (Mercedes), Valteri Botas (Alfa Romeo) i Sebastijan Fetel iz Aston Martina.

Početak trke je kasnio sat i pet minuta zbog kiše. U 30. krugu je ponovo prekinuta posle incidenta vozača Hasa Mika Šumahera, a nastavljena je dvadesetak minuta kasnije.

Verstapen je povećao prednost u šampionatu i sada na prvom mjestu ima 125 bodova, Lekler je drugi sa 116 bodova, a treći je Peres sa 110 bodova.

Naredna trka vozi se 12. juna za Veliku nagradu Azerbejdžana.

BETA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.