Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Budimpešti sa Mađarskom utakmicu prvog kola A grupe
Foto: Wpolo

Svjetsko prvenstvo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Budimpešti sa Mađarskom utakmicu prvog kola A grupe

Duel je na programu u 21 sat. U drugom meču te grupe, sat i po ranije, sastaće se Brazil i Gruzija. Crnogorski vaterpolisti drugi meč odigraće u četvrtak sa Gruzijom (19.30), dok je za subotu zakazan meč sa Brazilom (19.30).

"Jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Sa Mađarskom smo igrali dva meča u ovoj godini i znamo da su vrhunska ekipa, da ima izvrsne šutere. U te dvije utakmice u Svjetskoj ligi se nismo dobro snašli protiv zone protivnika i to je nešto na čemu smo radili. Vjerujem da će sada biti drugačije, iako su nas u oba duela glatko dobili. Želimo da budemo dugo u egalu protiv favorita, nadamo se pozitivnom rezultatu", rekao je Bogdan Đurđić.

 Pobjednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati osminu finala.

"Sa nestrpljenjem smo čekali da počne turnir, a na otvaranju nas čeka najteži mogući zadatak. Znamo kakvi su Mađari, pogotovo kao domaćini, bazen će biti pun... Sve to ide naruku našem protivniku, ali i mi smo spremni da ih poremetimo. Ne želimo da im dozvolimo da igraju svoju igru i na tome moramo da insistiramo od prvog minuta. Poznajemo ih, znaju i oni nas, igrali smo dva puta i ne vjerujem da može da bude nepoznanica", ističe bek Vlado Popadić.

Ukoliko crnogorski vaterpolisti budu drugoplasirani u grupi u razigravanju za četvrtfinale igraće sa trećeplasiranim iz grupe B, u kojoj su Hrvatska, Grčka, Njemačka i Japan, saopštio je Vaterpolo Savez Crne Gore. 

Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj biće sedmo na kojem nastupaju crnogorski vaterpolisti. Debitovali su 2009. u Rimu i bili deveti, dvije godine kasnije u Šangaju sedmi, a 2013. su osvojili do sada jedinu medalju sa svjetskih prvenstava - srebro u Barseloni.

Imaju i dva peta mjesta (Kazanj 2015. i Budimpešta 2017) i deseto u Gvangdžuu 2019. godine.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.