Bajkerova mapa: Počelo  emitovanje prvog putopisnog serijala na dva točka

Bajkerova mapa: Počelo emitovanje prvog putopisnog serijala na dva točka

“Bajkerova mapa”, autorski projekat moto blogera Zlatka Vujovića, koji stoji iza YouTube kanala “MotoristaMNE” počeo je zvanično sa emitovanjem na TV Prva.

Gledaoci imaju priliku da svake subote od 09:00h uživaju u prvom putopisnom serijalu namjenjenu svim ljubiteljima motocikala i moto-(avan)tura, kamperima, turistima i svim onim koji žele da uživaju u prirodnim  ljepotama  i aktivnom odmoru.

Putopisni serijal obuhvata deset epizoda koje su nastale tokom petodnevne moto-ture kroz Crnu Goru i obuhvata 5 nacionalnih parkova i više od 20 lokacija.

U prethodne tri epizode koje su do sada emitovane mapirane su zanimljive lokacije od  Tvrdjave Mogren, Buljarice, Starog Bara, Virpazara do Ade Bojane i Šaskog jezera

Vujović se prisjeća kako je sve počelo - prvenstveno kao hobi, da bi uz otkrivanje impresivnih crnogorskih predjela fascinantne ljepote procvjetao niz novih ideja - od YouTube kanala, do ideja koje i dalje naviru, otkriva on.

”Sve je počelo kao hobi, kroz uživanje u vožnji i otkrivanje nevjerovatnih predjela fascinantne ljepote koje naša zemlja posjeduje, a koje teško možete da primijetite iz automobila. U želji da te svoje utiske i otkrića podijelim sa što većim brojem ljudi, prije dvije godine sam pokrenuo YouTube blog MotoristaMNE. Kroz taj blog i serijal koji snimamo, mi promovišemo moto kulturu kao stil života. Predstavljamo potencijalnim turistima ali i našim ljudima atraktivne i ``neotkrivene``destinacije koje vrijedi posjetiti u Crnoj Gori, edukujemo ih s ciljem unapređivanja saobraćajne kulture i najvažnije - uživamo u vožnji!”, kazao je Zlatko Vujović, autor serijala.

image

Iako je mnogima nezamislivo, previše uzbudljivo ili pak opasno, Vladimir Bastać s Cetinja, koji je ranije još s Vujovićem otkrio čari uživanja u moto-(avan)turama, ističe da motor nudi posebnu slobodu, uživanje, istraživanje i otkriva šta zapravo motociklizam predstavlja...

”Čovjek se zaljubi u motociklizam čim prvi put sjedne na motor. Osjećaj slobode i zaustavljanja u prirodi, a koji nude putovanja motorom, teško se mogu uporediti s bilo čim drugim. Motorom se ne juri od tačaka A do tačaka B, već služi za uživanje na sporijim putevima koji nude predivne pejzaže i stvaramo nezaboravna iskustva”, napominje jedan od autora serijala, Vladimir Bastać.

Moto dvojac s Cetinja, Zlatko Vujović i Vladimir Bastać, došao je tako i na ideju koja će biti i korisna i atraktivna, jednako edukativna i privlačna svima - da uz produkciju video serijala kreiraju i prvu mapu s ucrtanim rutama atraktivnim za vožnju, a koja je namijenjena motociklistima, biciklistima, kamperima i svima koji žele da uživaju u savršenoj prirodi i aktivnom odmoru.

Dio produkcijskog tima ovog putopisnog serijala čine i scenaristkinja i producentkinja Sandra Vujović i reditelj Vuk Marković.

Pored promocije turističke ponude, jedan od najvažnijih ciljeva ovog projekta je mapiranje atraktivnih staza, destinacija, kampova i biker friendly lokacija/objekata u Crnoj Gori. U putopisnoj moto-turi, zadajemo sebi zadatak da u pet dana obiđemo i mapiramo pet nacionalnih parkova i prezentujemo ih kao atraktivne turističke destinacije. Prvi serijal će imati 10 epizoda u trajanju do 20 minuta”, ističu autori.

image1

I upravo dvadesedak minuta je dovoljno da čovjek opijen ljepotama Crne Gore odluči da je posjeti ili dublje istraži. Za sve motocikliste, ekipa ovog projekta radi na interesantnom rješenju - moto-mapi - najavili su.

Da bi sve ovo postigli, podsjeća Bastać, nije dovoljno samo sjesti na motor, potrebna je sva propratna zaštitna oprema i podrška kako bliskih ljudi, tako i institucija...

”Motociklizam je uzbudljiv i atraktivan hobi, ali uz njega ide i ogromna doza ozbiljnosti i odgovornosti. Pored odgovornog ponašanja u saobraćaju, neophodno je imati i adekvatnu opremu koja vozače čini bezbjednim tokom vožnje. Dio naše opreme obezbijedio je Magnus Moto,  kome se ovim putem zahvaljujemo. Serijal je pokrenut uz generalno sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD i njihovog brenda Eko, kao i uz značajnu podršku Turističke organizacije Podgorice, koji su prepoznali veličinu i značaj našeg projekta za promociju ovog posebnog vida turističke ponude naše zemlje. Pored njih, zahvalnost dugujemo i brojnim prijateljima poput serijala bez kojih naša avantura ne bi bila moguća”,  zaključio je Zlatko Vujović, autor serijala “Bajkerova mapa” i najavio da je u pripremi novi serijal sa novom temom i novom rutom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.