Dokazano da se Seka nikada nije zvala Zuhra!
Dokazano da se nikada nije zvala Zuhra: Seka Aleksić

Vaistinu Svetlana

Dokazano da se Seka nikada nije zvala Zuhra!

Folk pjevačica Svetlana Aleksić Piljikić stvarno se zove Svetlana! Ovo vjerovatno nikome ne bi bila zanmljiva vijest da se u medijima već godinama ne polemiše o njenom pravom imenu, a debatu je prvi put u javnosti svojevremeno pokrenula njena koleginica Jelena Karleuša, koje je insinuirala da je Aleksićevoj pravo ime Zuhra.

A kako su Karleušini fanovi prije dva dana ponovo prozvali Seku da joj je pravo ime Zuhra Ramizaj, odlučili smo da provjerimo da li je to tačno i došli u posjed njenog izvoda iz matične knjige rođenih. Kako je to jedini vjerodostojni dokument o nečijem imenu, vodili smo se onim što piše u izvodu popularne pjevačice, u kome kao njeno ime stoji Svetlana, a ne Zuhra, a takođe nema navoda da je ona pravila promjene u ovom smislu.

 

Pored njenog imena kao njeni roditelji navedeni su otac Milorad Aleksić i majka Ibrima Aleksić Ramić, a kao mjesto rođenja Zvornik, što se poklapa sa Sekinim dosadašnjim izjavama koje je davala o porodici i gradu u kom se rodila. Takođe, u izvodu iz matične knjige rođenih Svetlana je državljanin Republike Srbije, a od naknadno ubačenih zabeleški jedino je upisan njen brak sa Veljkom Piljikićem, koji je sklopljen 12. septembra 2010.

Nakon svih ovih informacija, može se zaključiti da se Svetlana Aleksić Piljikić zaista tako i zove, te je zasigurno više niko neće uznemiravati prozivkama da se zove Zuhra, bar ne osnovano i bez zle namjere.

 (Alo)