Američki senatori podržali Đokovića: Šampion Vimbldona ne može, a milioni nevakcinisanih mogu u SAD
Novak Đoković

Američki senatori podržali Đokovića: Šampion Vimbldona ne može, a milioni nevakcinisanih mogu u SAD

Američki senator iz Kentakija Rend Pol podržao je najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića i poručio da bi Sjedinjene Američke Države trebalo da dozvole "jednom od najboljih tenisera svih vremena" da se takmiči na njihovoj teritoriji.

Prema aktuelnim zakonima, strani državljani koji su nevakcinisani, a u koja spada i Novak, ne mogu da uđu na teritoriju SAD.

Opcija da uđe na teritoriju Amerike i bez potvrde o vakcinaciji ipak postoji i u donošenje takve odluke bi morao da bude uključen državni vrh, pa i sam predsjednik Džozef Bajden. 

"Ura" za herojsko stanovište medicinske slobode iza kog stoji šampion Vimbldona Novak Đoković. 'Ua' za nenaučnu politiku zabrane ulaska u SAD posjetiocima koji već imaju prirodni imunitet", napisao je Pol na Tviteru.

Uz Novaka Đokovića stao je i senator Teksasa Dru Springer, koji je ranije optužio predsjednika SAD Džoa Bajdena za nedoslijednost u politici zabrane ulaska u zemlju.

"Bajden brani Novaku Đokoviću da dođe u Ameriku i igra na Ju-Es openu, ali dozvoljava da milioni nevakcinisanih migranata preplavljuju naše granice. Hej, Džo, šta je još jedna nevakcinisana osoba?", poručio je Springer početkom nedelje.

Posljednji grend slem sezone Ju-Es open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra.

Đoković je nedavno osvojio novu, sedmu titulu na Vimbldonu i došao do 21. grend slem trofeja, čime je nastavio poteru za prvoplasiranim Rafaelom Nadalom na vječnoj rang-listi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.