Nehamer: Austrija neće pratiti primjer Švedske i Finske, ne razmišljamo o ulasku u NATO
Karl Nehamer

Nehamer: Austrija neće pratiti primjer Švedske i Finske, ne razmišljamo o ulasku u NATO

Austrija nema namjeru da kao Švedska i Finska uđe u NATO, izjavio je kancelar Karl Nehamer.

Prema riječima Nehamera, tokom razgovora sa premijerom Slovačke Eduardom Hegerom u Beču velika pažnja je bila posvećena situaciji u Ukrajini.

Kako je izjavio Nehamer, Austrija nema namjeru da prati Švedsku i Finsku koje su zbog "ruske agresije na Ukrajinu" promijenile svoju vojnu neutralnost i žele da stupe u NATO.

"Takva diskusija u Austriji se ne vodi", istakao je kancelar na konferenciji za štampu u Beču, navodi se na sajtu bratislavske "Pravde".

Kako se dodaje, Austrija prati zajedničku politiku EU u međunarodnoj sferi i sferi bezbednosti, a planira i da investira velika sredstva u sopstvenu odbranu. Sa svoje strane, slovački premijer je podsjetio da njegova država pruža svestranu podršku Ukrajini.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.