U Njemačkoj postoji Ambulanta za uplakane bebe, nude pomoć iscrpljenim roditeljima

U Njemačkoj postoji Ambulanta za uplakane bebe, nude pomoć iscrpljenim roditeljima

Nakon što je Dara Filds na Tviteru objavila da u Berlinu postoji usluga hitne pomoći za uplakane bebe, nije teško zaključiti zašto mnogi zavide stanovnicima glavnog grada Njemačke.

Osim u Njemačkoj, usluga “Schreibaby Ambulanza”, što u prevodu znači Ambulanta za uplakane bebe, dostupna je i u Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu, prenosi Index.hr.

Cilj je da se novopečenim majkama pruži krizna podrška u trenucima očaja, straha i iscrpljenosti koje često osjećaju dok balansiraju sopstveni fizički oporavak s novorođenčetom koje plače.

Kada hitna pomoć za uplakane bebe stigne, roditeljima se ponudi da se distanciraju, kao i da nauče nove i inovativne načine brige o jedinstvenim potrebama svoje bebe.

“U Berlinu postoji ambulanta za uplakane bebe. Ako vaša beba previše plače, a vi ste iscrpljeni, oni dolaze k vama, provjeravaju vaše emotivno stanje i daju vam savjet”, napisala je Filds i skupila 12 hiljada lajkova.

Ovu uslugu mogu koristiti roditelji djece do treće godine. Pomoć nude i socijalni radnici, učitelji i psiholozi koji savjetuju o spavanju, ishrani i ponašanju, kao i o svemu ostalom što bi moglo povećati stres i iscrpljenost kod roditelja male djece.

Prema Američkom psihološkom udruženju (APA), jedna od sedam žena doživi postporođajnu depresiju, a studija iz jula 2022. godine, objavljena u “Journal of Psychiatric Research”, pokazuje da su se stope značajno povećale od početka pandemije koronavirusa.

Studija iz 2019. godine, objavljena u časopisu “Academic Pediatrics”, otkrila je da je za žene koje imaju nemirne bebe dvostruko veća vjerovatnoća da će imati umjerene do teške simptome depresije.

Izvor: Index

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.