Besplatni časovi programiranja za djecu i mlade uzrasta od 7 do 19 godina

Besplatni časovi programiranja za djecu i mlade uzrasta od 7 do 19 godina

Škola programiranja Coding Giants organizuje od 01. do 09. septembra besplatne online info časove programiranja za djecu i mlade uzrasta od 7 do 19 godina.

 

Organizovanje besplatnih online info časova, „Code with Giants“, je dobra prilika za djecu i mlade, iz svih gradova Crne Gore, da isprobaju programiranje.  Programiranje je za mnoge nepoznanica, pa se na ovaj način želi probuditi interes za učenje programiranja koje može omogućiti polaznicima da i sami prave igrice i aplikacije. Naime, ako ih programiranje na času zainteresuje i dopadne im se, mogu upisati i semestralnu školu programiranja koja počinje sredinom septembra - saopštili su.

Djeca i mladi će, kako se navodi, na času imati priliku da programiraju likove iz njima poznatih igrica, kao što je MINECRAFT.

Upoznajući se sa programerskim razmišljanjem kroz programski jezik Scratch programiraće igricu u kojoj postoji interakcija između likova, kao što je gađanje strijelom, prikupljanje bodova i slično.  Za stariju djecu planirane su radionice C# na kojima će primjenom naprednih tehnika programiranja napraviti Cezarov enkriptor - istakli su.

Učenje programiranja sa sobom, ističu, nosi mnogobrojne benefite, jer razvija maštu i kreativnost, utiče na razvoj kognitivnih i organizacionih sposobnosti, razvija vještine rješavanja problema, unaprjeđuje emocionalnu inteligenciju itd.

Zato od danas možete prijaviti vaše dijete na besplatni čas programiranja putem web sajta škole Coding Giants www.codinggiants.me/ i pružiti mu priliku za sticanje novih znanja i vještina.Požurite, jer broj mjesta je ograničen! - poručuju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.