Kovinić izgubila od Serene, meč oborio rekord po gledanosti na US openu
Foto: Beta/AP

Kovinić izgubila od Serene, meč oborio rekord po gledanosti na US openu

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se noćas u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobijedila 80. teniserku svijeta Danku Kovinić posle dva seta, 6:3, 6:3.

Vilijams, 605. teniserka svijeta, pobedila je posle sat i 42 minuta.

Ona je pet puta oduzela servis Kovinić, koja je napravila dva brejka.

Šestostruka šampionka Ju Es opena Vilijams će u drugom kolu igrati protiv drugog nosioca Estonke Anet Kontavejt.

Osvajačica 23 grend slem titule prije tri nedelje je najavila da će Ju Es open biti njen poslednji turnir u karijeri, pošto želi da se posveti porodici i poslovnim obavezama.

Meč je oborio rekord po gledanosti na Ju Es openu, pošto su noćnoj sesiiji prisustvovala 29.402 navijača. Od toga više od 23.000 gledalo je meč sa tribina na centralnom terenu, a ostatak putem velikih video ekrana na Flašing Medouzu.

Među gledaocima bili su članovi njene porodice, bivši predsjednik SAD Bil Klinton, legendarni bokser Majk Tajson, teniska legenda Martina Navratilova i mnogi drugi.

Vilijams će se na turniru takmičiti i u dublu, zajedno sa sestrom Venus.

Serena je najtrofejnija teniserka današnjice, a US open je osvajala šest puta, posljednji 2014. godine.

Najbolji rezultat Danke Kovinić u Njujorku je plasman u drugo kolo.

Vilijams (41) i Kovinić (27) do sada nijesu bile rivalke u zvaničnim mečevima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.