Kovinić o meču sa Serenom: Mislila sam da ću imati veću tremu, uživala sam

Kovinić o meču sa Serenom: Mislila sam da ću imati veću tremu, uživala sam

Crnogorska teniserka Danka Kovinić zadovoljna je igrom i borbom u meču prvog kola US Opena protiv najtrofejnije teniserke današnjice Serene Vilijams. Za Portal RTCG je kazala da je osjećaj bio fenomenalan, posebno jer je stadion bio pun, te da je sada očekuju evropski turniri na šljaci.

Vilijams je juče ujutru savladala Danku (6:3, 6:3). Amerikanka je pet puta oduzela servis našoj teniserki, koja je napravila dva brejka.

"Generalno, zadovoljna sam kako sam odigrala. Mislila sam da ću da imam veću tremu, ali kada sam izašla na teren i vidjela sve te ljude, znajući da je privilegija biti u takvoj situaciji, jednostavno sam se prepustila momentu i uživala sve vrijeme", istakla je Danka za Portal RTCG. 

Kako kaže, ostaje žal što je servis nije služio kako treba.

"Mislim da moglo dosta bolje da bude, ali cjelokupno gledano, zadovoljna sam kako sam odigrala meč i kako sam se borila. Zadovoljna sam i svojim fizičkim stanjem i kako moja forma napreduje, tako da se nadam da će u narednom periodu biti dobrih rezultata", zaključila je 80. teniserka na WTA listi. 

Inače, meč Vilijams-Kovinić oborio je rekord po gledanosti na US Openu, pošto su noćnoj sesiiji prisustvovala 29.402 navijača. Od toga više od 23.000 gledalo je meč sa tribina na centralnom terenu, a ostatak putem velikih video ekrana na Flašing Medouzu.

Serena je najtrofejnija teniserka današnjice, a US open je osvajala šest puta, posljednji 2014. godine.

Najbolji rezultat Danke Kovinić u Njujorku je plasman u drugo kolo.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.