Đoković lako protiv Cicipasa za 90. trofej u Astani
Novak Đoković, Foto: Reuters

Đoković lako protiv Cicipasa za 90. trofej u Astani

Novak Đoković dobio je Stefanosa Cicipasa u dva seta i tako je osvojio svoju 90. ATP titulu. Po setovima je bilo 6:3 i 6:4 za tek nešto više od sat vremena igre. Kazahstan je 22. zemlja u kojoj je srpski igrač osvajao trofeje na ATP Turu.

Od samog početka je bilo jasno da je Novak u udarcu, da nastavlja sa svojom odličnom formom i samo je bilo pitanje trenutka kada će Stefanos biti slomljen u prvom setu. To se desilo u osmom gemu. Do tada je samo jednom viđeno izjednačenje 30:30, ali se Stefanosov brod ozbiljno poljuljao kada je Novak poveo 0:30.

Uzeo je tada Novak brejk, a iza toga je lako bez izgubljenog poena dobio gem za 6:3.

U drugom setu se videlo da je Cicipas nervozan, da je “ispao iz balansa“ i da je samo pitanje trenutka kada će ponovo izgubiti servis. Četiri brejk šanse je imao Novak u prva tri servis gema Grka i tu četvrtu je iskoristio. Na drugoj strani Cicipas je tek u trećem Novakovom servis gemu osvojio poen na servis protivnika. Do kraja seta je Đoković dobijao svoje servis gemove bez ikakvih teškoća.

Sa ovom pobjedom Novak je maltene obezbijedio mjesto na završnom turniru u Torinu, a to mu je četvrta ATP titula ove sezone posle Rima, Vimbldona i Tel Aviva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.