SZO podsjeća da je kovid-19 i dalje globalna zdravstvena opasnost
Ilustracija

SZO podsjeća da je kovid-19 i dalje globalna zdravstvena opasnost

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je ove nedelje da kovid-19 ostaje globalna vanredna situacija, skoro tri godine nakon što je prvi put proglašena.

Komitet SZO za hitne slučajeve prvi put je dao izjavu za kovid-19 30. januara 2020.

Agencija UN je poslednjih mjeseci saopštila da, iako u nekim djelovima svijeta broj slučajeva pada, zemlje i dalje moraju da zadrže budnost i da se zalažu za vakcinaciju najugroženije populacije, prenosi Reuters.

“Iako je percepcija javnosti da je pandemija gotova u nekim djelovima svijeta, ona ostaje javnozdravstveni događaj koji nastavlja da negativno i snažno utiče na zdravlje svjetske populacije“, saopštio je komitet SZO.

Napominje se da, iako je broj nedeljnih smrtnih slučajeva najmanji od početka pandemije, oni su i dalje visoki u poređenju sa drugim virusima.

“Ova pandemija nas je ranije iznenadila, a možda to i ponovo učini“, rekao je novinarima generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.