Preminuo legendarni Ditrih Matešic: Osnivač Red Bula, veliki trag ostavio u Formuli 1
Ditrih Matešic

U 78. godini

Preminuo legendarni Ditrih Matešic: Osnivač Red Bula, veliki trag ostavio u Formuli 1

Osnivač Red Bula Ditrih Matešic preminuo je u 78. godini posle duge i teške bolesti.

Ova vijest zatekla je ljubitelje Formule 1 neposredno pred početak kvalifikacija za VN SAD.

Ditrih Matešic je čuveni austrijski biznismen, koji je najpoznatiji po osnivanju korporacijskog giganta Red Bul. Ostavio je velikog traga u Formuli 1.

Ušao je u Formulu 1 90-ih godina prošlog vijeka, kada je Red Bul bio glavni sponzor i većinski vlasnik Zaubera. Od 2005. tim Red Bul se osamostalio i počeo zasebno da funkcioniše, te je postepeno je rastao i postao jedan od najuspješnijih timova u “najbržem cirkusu na svijetu“ u ovom vijeku.

Najuspješniji period Red Bul sa Matešicom imao je na početku prošle decenije, kada je u bolidu Red Bula Njemac Sebastijan Fetel postao četvorostruki šampion svijeta.

Nakon godina dominacije, Red Bul je osvojio novu dvostruku šampionsku titulu zahvaljujući svom vozaču Maksu Ferštapenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.