Avion se srušio u Viktorijino jezero, poginulo 19 ljudi:

Traje akcije spašavanja

Avion se srušio u Viktorijino jezero, poginulo 19 ljudi:

Najmanje 19 osoba je poginulo kada se manji putnički avion srušio jutros u jezero Viktorija, u Tanzaniji, dok je pokušavao da sleti na aerodrom u Bukobi.

Lokalne vlasti su saopštile da je, od 43 osobe koje su bile u avionu kompanije „Presižen er“, 26 prebačeno u bolnicu, ali, iako se to ne precizira, vjeruje se da su neki tamo preminuli.

Dvojica pilota su preživjela nesreću i uspjeli su da razgovaraju sa lokalnim zvaničnicima iz pilotske kabine, ali premijer Kasim Madžaliva navodi su možda preminuli u međuvremenu.

Spasioci i lokalni ribari pokušavaju da spasu one koji su još zarobljeni u avionu.

„Uspjeli smo da spasemo priličan broj ljudi“, rekao je novinarima komandir policije provincije Kagera Vilijam Mvampagale, prenio je AP.

On je dodao da je letjelica naišla na probleme i loše vrijeme i da je u trenutku pada aviona padala kiša.

Državna televizija TBC je prenijela da je avion, koji je poletio iz Dar es Salama, jutros pao u jezero Viktorija zbog oluje i jake kiše.

Video snimci i slike koje su kružile društvenim mrežama pokazuju da je avion skoro potpuno potopljen u vodi jezera.

Predsjednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan pozvala je na smirenost dok se spasilačka operacija nastavlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.