Urme prava prirodna multivitaminska
Ilustracija

Urme prava prirodna multivitaminska "tableta"

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vare i smanjuju osjećaj gladi. Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska "tableta", koju mogu da koriste djeca i odrasli.

Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, pa sve do raka, skoro da nema bolesti koja ne može da se liječi urmama, a mnogi stučnjaci savjetuju da je potrebno da ih konzumirate redovno.

Anemični pacijenti trebalo bi da jedu što više urmi, jer su one odličan izvor magnezijuma.

Urme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, urme pomažu da se crijevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem urmi olakšaćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje urmi četiri nedelje prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele hurme, porodile su se lakše i brže, za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće.

Osjećaj sitosti

Zbog visokog procenta hranjivih materija, urme kod čovjeka izazivaju osjećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete urmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti semenke, samleti ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Urme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.