Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Borjana

Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Borjana

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), zbog uvredljivog transparenta i vrijeđanja golmana Kanade Milana Borjana.

Fifa je saopštila da se optužbe protiv HNS-a odnose na ponašanje hrvatskih navijača i navela je pravila u vezi diskriminacije i bezbjednosti na utakmicama.

Borjan, koji je član Crvene zvezde, rođen je u Kninu, a on i njegova porodica su rodni grad napustili 1995. godine nakon vojne operacije Oluja.

Hrvatska je u nedelju savladala Kanadu sa 4:1, u utakmici drugog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu, i tako je eliminisala sjevernoameričku selekciju iz daljeg takmičenja.

Fifa nije odredila vremenski rok za donošenje odluke, a ovakvi slučajevi se uglavnom završe novčanom kaznom.

Ranije danas Fifa je izrekla prvu novčanu kaznu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pa će Fudbalski savez Njemačke morati da plati 10.000 švajcarskih franaka jer nije doveo igrača na konferenciju za novinare koja je obavezna dan prije utakmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.