Ilon Mask više nije najbogatija osoba na svijetu: Titulu preuzeo predsjednik i izvršni direktor Luj Vitona

Ilon Mask više nije najbogatija osoba na svijetu: Titulu preuzeo predsjednik i izvršni direktor Luj Vitona

Ilon Mask je u utorak izgubio titulu najbogatije osobe na svijetu, koju je preuzeo Bernar Arno, predsjednik i izvršni direktor francuske modne kuće Luj Viton Moe Henesi (LVMH).

Arno (73) je došao na vrh Forbsove liste milijardera sa neto vrijednošću od 191,2 milijarde dolara, dok je Mask bio na drugom mjestu sa 185,1 milijardom dolara.

Mask, 51-godišnji izvršni direktor Tesle, Spejs Eksa i Tvitera držao je prvo mjesto od septembra 2021. kada je njegovo bogatstvo premašilo osnivača Amazona i bivšeg izvršnog direktora Džefa Bezosa.

Pad vrijednosti Maskovog bogatstva, uglavnom vezan za dionice Tesle, dolazi dan pošto je cijena dionica Tesle pala za 6,3 odsto.

Mask posjeduje oko 14 odsto dionica Tesle i više od 40 odsto Spejs Iksa, koji je privatna firma, dok Arno posjeduje oko 60 posto LVMH-a.

Tržišna vrijednost Tesle je u utorak bila oko 520 milijardi dolara, a LVMH-a više od 370 milijardi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.