Preminuo Siniša Mihajlović

Preminuo Siniša Mihajlović

Čuveni srpski fudbaler, bivši reprezentativac i selektor Siniša Mihajlović, preminuo je u bolnici u Rimu, objavio je italijanski Gazete delo sport.

Siniša Mihajlović je preminuo u 53. godini života.

Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Ponikao je u lokalnom Borovu u kojem je postao profesionalac 1986.

Dvije godine kasnije prešao je u novosadsku Vojvodinu, a 1990. stiže u Crvenu zvezdu sa kojom je postao šampion Evrope i Svijeta.

Posle dvije sezone na "Marakani" seli se u Italiju gdje je u dresu Rome, Sampdorije, Lacija i Intera stekao status jednog od najboljih defanzivaca Serije A.

Bio je specijalista za slobodne udarce i penale, a smatra se za jednog od najboljih izvođača "slobodnjaka" u istoriji fudbala, podsjeća B92.

Sa Andreom Pirlom dijeli rekord sa najviše golova iz slobodnih udaraca u istoriji Serije A – 28.

Bio je šampion Italije sa Laciom i Interom, a sa rimskim klubom je osvojio još Kup pobednika Kupova i UEFA Superkup.

Proglašen je za najboljeg fudbalera Jugoslavije 1999. godine.

Odigrao je 63 utakmice za reprezentaciju i postigao deset golova.

Kao trener je vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoroiju, Milan, Torino, Sporting i na kraju Bolonju.

Bio je i selektor Srbije, a 2019. je dobio priznanja za trenera sezone u našoj zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.