Omekšivač za veš koristite samo za pranje? Sigurno niste znali za ovih 5 trikova

Omekšivač za veš koristite samo za pranje? Sigurno niste znali za ovih 5 trikova

Omekšivač odjeći daje posebnu mekoću i prijatan miris, ali ima još mnogo načina na koji možete da ga upotrijebite u kući.

1. Osvježava prostor

Bočicu s raspršivačem napunite omekšivačem i vodom u odnosu 1:3 i poprskajte zavjese i tepihe, a na ovaj način možete da osvježiti i unutrašnjost automobila.

2. Sprečava taloženje prašine

Sipajte kap, dvije nerazrijeđenog omekšivača na meku krpu, prebrišite televizor i kompjuter, to će ukloniti statički elektricitet i manje će “skupljati” prašinu.

3. Glanca staklo

U bočicu s raspršivačem sipajte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim prebrišite suvom krpom.

4. Skida stare tapete

Pomiješajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, potopite sunđerčić i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

5. ”Oporavlja” četke

Isperite četke za farbanje i čišćenje odjeće u 2 l vode sa kap, dvije omekšivača i biće mnogo mekše, piše Krstarica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.