Influenser uhapšen u Rumuniji zbog trgovine ljudima

Endrju Tejt i njegov brat Tristan uhapšeni su u Rumuniji pod sumnjom da su učestvovali u trgovini ljudima. Navodno, osumnjičen je za nestanak dvije djevojčice.

Rumunske vlasti su upale u kuću koju Tejt ima u gradu Pipera, odakle je ubrzo objavljen snimak hapšenja, prenosi Nova.rs.

Tejt je uhapšen nakon višemjesečne istrage koja je pokrenuta u aprilu, a tim povodom pripadnici rumunske policije pretresli su stan i jedne tamošnje bivše policajke.

Prema navodima lokalnih medija, policija je do Tejta došla nakon što je on snimio video u kom je odgovorio Greti Tunberg i tako otkrio da se nalazi u Rumuniji, što su iskoristili kako bi ga priveli.

Endrju Tejt se preselio u Rumuniju prije pet godina, a bivši kik-bokser slavu je stekao 2016. godine kada je izbačen iz britanskog rijaliti šoua Big Brother zbog snimka na kojem se činilo kako napada ženu.

Svoju popularnost je nastavio graditi na internetu, a na Tviteru je zabranjen jer je rekao da "žene treba da snose odgovornost za seksualno zlostavljanje".

Tejtu je zabranjen pristup drugim platformama društvenih medija kao što su YouTube, Fejsbuk i Instagram, a TikTok ga je takođe uklonio, rekavši da je "mizoginija ideologija mržnje koja se ne toleriše".

Njegove objave na drugim internet stranicama promovišu mizoginiju i ciljaju na žene i imaju milione pregleda, a dopisnica BBC-ja za dezinformacije i društvene mreže Mariana Spring ranije ove godine rekla je da njegov sadržaj stvara "zabrinutost u vezi s efektom u stvarnom svijetu koji bi mogao imati".

Zajedno sa bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, nedavno mu je dozvoljen povratak na Tviter nakon što je ovu kompaniju preuzeo Ilon Mask.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.