Rusi i Bjelorusi igraju na Australijan openu
Dimitrij Medvedev

Rusi i Bjelorusi igraju na Australijan openu

Teniseri iz Rusije i Bjelorusije učestvovaće na Australijan openu, saopštila je Teniska federacija Australije.

“Teniseri iz Rusije i Bjelorusije mogu da učestvuju na pojedinačnim međunarodnim turnirima, uključujući i Australijan open. To odgovara principima, koje je postavio ministar sporta u zemlji”, stoji u objavi.

Krajem februara prošle godine, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je sportskim federacijama da ne dozvole učešće predstavnicima Rusije i Bjelorusije na međunarodnim takmičenjima zbog rata u Ukrajini.

Od 1. marta i međunarodna teniska federacija (ITF) je izrekla suspenziju Rusiji i Bjelorusiji, tako što im je zabranila ekipni nastup, kao i organizaciju turnira. Ove dvije zemlje nisu imale predstavnike na Vimbldonu.

Australijan open počinje 16. januara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.